Viskosimetre og typiske bruksområder 

Viskositet er en viktig egenskap for mange produkter og er av stor praktisk betydning i hverdagen. Har et produkt feil viskositet blir dette gjerne forbundet med dårlig kvalitet og at produktet "ikke oppfører seg som det skal". Instrumentene er utbredt og representerer et nyttig verktøy for å måle viskositeten i meieriprodukter, sauser, syltetøy, ketchup, dressinger, maling, lakk, olje, blekk, kremer, kosmetikk, geler, alginater, lim og vaskemidler. Og det er helt sikkert mange flere.  

Brookfields viskosimetre med spindel er delt inn 4 hovedmodeller DVE, DV1, DV2T og DV3T. Forskjellen mellom modellene består i all hovedsak av hva som er inkludert av utstyr og funksjonalitet

  • Utstyrsnivå - f.eks berøringskjerm kontra et enkelt display, med eller uten temp.sensor, med eller uten programvare 
  • Hvilken informasjon som blir vist på skjermen/display
  • Hvilke måleresultater som blir beregnet og vist - den enkleste modellen viser viskositet, mens den mest avanserte viser flytkurver
De ulike versjonene av DV-modellene, LV, RV, HA og HB, måler i forskjellige viskositetsområder 
  • DV--LV-modellene måler viskositet ned til 15 cP. Med en såkalt UL-adapter er det mulig å måle så lavt som 1 cP
  • DV--RV modellenes måleområde starter på 100 cP når de er utstyrt med Spindel # 1 for RV,HA,HB
  • DV--HA modellenes måleområde starter på 200 cP når de er utstyrt med Spindel # 1 for RV,HA,HB
  • DV--HB modellenes måleområde starter på 800 cP når de er utstyrt med Spindel # 1 for RV,HA,HB
Les mer mindre
Alle priser er eksklusiv 25% mva
  • Artikler: 0
  • Vis filter

Produktfilter

Leverandører

Materiale

Farge

Størrelse

Bruksområde

Kvalitetsnivå

Beskyttelse